lauantai 21. marraskuuta 2015

Taas yhet porrassukkaset

Tytär pyysi neulomaan sukat erään ystävänsä miehelle. Ensin ajattelin, että sitten joskus, kun ehdin. Kesken oli nimittäin, ja on edelleen, se oma neuletakki ja yhdet palmikkopolvarit. Mutta koska tytär oli tulossa isänpäiväksi tänne kotikotiin, niin päätin hoitaa homman niin, että hän  saa sukat samalla mukaansa. Nämä sitten valmistuivat neljässä päivässä. Mallina taas tuttu ja mukava Treppenviertel.

https://c1.staticflickr.com/1/770/23171311445_5b70107512_b.jpg
 Malli: Vähän sinne päin Treppenviertel, Ravelryssa
Lanka: Gjestal Janne, väri 438 kaunis turkoosi
85% villa, 15% nylon, 50 g/100 m
Puikot: pyöröt nro 3½
Koko: 42-43
Menekki: 140 g
Aloitettu varpaista, 50 s
i-cord-päättely
 
https://c2.staticflickr.com/6/5697/22542778774_fb78d3e87c_c.jpg
 Kunnon kuvia en ennättänyt kotona ottaa, koska sukat valmistuivat isänpäiväiltana ja tytär lähti heti maanantaiaamuna. Niinpä kiitos näistä parhaista kuvista kuuluu tyttärelle ja vävykokelaalle, kiitos!

https://c1.staticflickr.com/1/590/22875485480_204c74253b_c.jpg
Neuloin taas vahvistettua neuletta sekä päkiään että että kiilalevennysten kohtaan. Kuvasta näkee, että päkiässä se ei ole ihan kohillaan. Täytyy muistaa tuo seuraavalla kerralla.
 
https://c2.staticflickr.com/6/5682/23171302405_cfa4f31349_c.jpg
 Sukansuut päättelin taas i-cordilla. Oikeastaan sukat pitäisi olla juuri toisin päin jalassa, siis näin:
 
https://c2.staticflickr.com/6/5705/22542777394_d83a3db525_c.jpg
 Mutta ei kai sen niin väliä. :) 
 
https://c1.staticflickr.com/1/598/22777142857_e69c21676c_c.jpg
Mutta tuosta langasta, mitäs te tykkäätte Janne-langasta? Kun olen ajatellut, että se olisi parempi lanka kuin Seiskaveikka, mutta eipä se sen kummempi taida olla. Kolmessa 50 gramman kerässä oli ensinnäkin kolme solmua, ei kiva. Ja lanka on jotenkin keinokuituisen tuntuista niin, ettei uskoisi, että siinä on 85% villaa. Ei tullut minun suosikkiani tuosta langasta, mikä on harmi, koska värivalikoima on siinä hyvä. Maijastakaan en ole tykännyt. Täytyy todeta, että mieluummin neulon Seiskaveikkaa ja Nallea kuin Jannea ja Maijaa. Kestävyyden eroista en osaa sanoa mitään. Osaatteko te? Toivotaan kuitenkin, että sukkien saaja on tyytyväinen sukkiinsa. Se on pääasia.
 
Näissä mietteissä toivottelen mukavaa viikonlopun jatkoa!
 
Hepsi

19 kommenttia:

  1. Sekä Janne että Maija ovat laadultaan aivan ala-arvoisia. Yhdessä kerässä saattaa olla jopa kahdeksan solmua. Lanka on myös melko kierteetöntä eli sääpuoleen menee helposti ja purkamisen jälkeen lanka menee niin surkeaksi, ettei sitä mielellään uudelleen neulo. Pyöröpuikoilla neulottaessa neule alkaa myös kiertää vinoon kuten saumat huonosti leikatuissa T-paidoissa. En enää koskaan sorru kyseisiin lankoihin. Terveisin neulova mummeli

    VastaaPoista
  2. Minäkin nyt kiittelen, etten ole ajatuksineni yksin. Facebookin neulontaryhmässä sain melkein turpaani, kun haukuin Maija-lankaa. Mulla se ainakin meni käytössä (sukat) tosi nopeesti nuhruiseksi ja huopui samaisessa 14 minuutin pikaohjelmassa, jossa pesen kaikki villasukkani. Muut kestävät sen kohtuuhyvin. En ole sen jälkeen ostanut.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivan näköinen malli näissä sukissa :)

    VastaaPoista
  4. Liityn Jannen ja Maijan dissaajiin: todella muovisen tuntuisia ja löyhäkierteisiä, eikä mikään sukkalanka ole kulunut puhki niin nopeasti kuin Maija. Ovat kyllä molemmat pehmeämpiä (muovisuuden tunteesta huolimatta) neuloa kuin Novitan vastaavat sukkalangat, mutta kyllä minä jätän sekä Novitat että Gjestalin sukkalangat muiden ostettaviksi...

    VastaaPoista
  5. Kauniit, miehiset sukat. Kiva malli ja kaunis väri.

    VastaaPoista
  6. Kiva malli sukissa ja väri myös. Jannea en ole koskaan neulonut, joten sen laadusta en osaa sanoa mitään. Maijaa kokeilin kerran ja se oli aivan ok, mutta tästä on useampi vuosi aikaa. 7 veljestä käytän jonkin verran, mutta Nallen jätän suosiolla väliin, koska meistä kukaan ei sitä kutinatta kestä. Muutenkin yleensä neulon sukkia 2,5 mm:n puikoilla, joten em. langat eivät oikein tuohon puikkokokoon istu.

    VastaaPoista
  7. Lankapirtin Matleena kyselee kokemuksia tuosta vahvistetusta pohjasta, onko parempi ja kestävämpi. Käypä siellä kommentoimassa. Höh, siis nätisti vaan välitän tämmösen enkä "komenna" sua . . . yms. kyll sä tiedät...

    VastaaPoista
  8. Moikka! Ensimmäistä kertaa eksyin tänne :) On se hienoa, kun löytää jonkun uuden kivan blogin..:)

    Kysyisin heti sellaista, että onko sinulla jotain ohjetta tuohon vahvistettuun pohjaan? Haluaisin tehdä vahvistetulla pohjalla olevat sukat, mutta aivokapasiteetti ei riitä, kuinka se tehdään ilman ohjetta.. Isäni on puhunut edesmenneen äitinsä sukista, joissa oli vahvistettu pohja. Kenellekään ei tätä taitoa ole siirtynyt ja jouluksi haluaisin yllättää isukin kyseisellä sukkamallilla... :)

    Kiitos ihanasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun eksyit tänne ja kiitos kehuista!
      Vahvistettu pohja tehdään yksinkertaisesti niin, että joka toinen silmukka otetaan oikein neulomatta (niinkuin aikoisin neuloa sen oikein, mutta et neulokaan vaan vain siirrät sen oikealle puikolle) ja joka toinen neulotaan normaalisti oikein. Tämä tehdään joka toisella kerroksella. Toivottavasti sain sen selitettyä ymmärrettävästi.
      Nyt piipahdan katsomassa sinun blogiasi! =)

      Poista
    2. Okei, nyt ymmärrän! Se olikin noin yksinkertainen juttu....:) Mahtavaa, kiitoksia opastuksesta! Tämä vahvistettu pohja-menetelmä lähtee siis testaukseen pikimiten! Iskä saattaa saada vielä pehmoisen paketin jouluksi... :)

      Ja kiitoksia kommentista blogini puolelle!

      Poista
    3. Nyt on ensimmäiset vahvistetulla pohjalla varustetut sukat tehty ja hyvin onnistui, sukkien saajakin oli hyvin onnellinen :)

      Linkki sukkiin:
      http://ripsivariavillasukissa.blogspot.fi/2015/12/loppuvuoden-loppukiri.html

      Kiitoksia siis kullan arvoisista neuvoista & Kutomistäyteistä uutta vuotta 2016!

      Poista
  9. En tiedä onko vika langassa vaiko tiukassa käsialassani, mutta mulla Janne-sukat kitsahti niin reilusti ekassa pesussa että ne on vaikea saada enää jalkaan, kaikki muut sukkalangat on kyllä normi neljänkympin pesusta selvinneet kunnialla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti seammalla tuntuu olevan samanlaisia kokemuksia Jannesta.

      Poista
  10. Ensinnäkin täytyy sanoa, että on ne vain ihanat nämä porrassukat! Minua tuo malli on houkuttanut ennenkin, samoin nyt. :)

    Kiitos kommentistasi, en ole vielä ehtinyt vastata siihen blogissani, kun tulin niin pian tänne. ;) Mutta käyhän se näinkin. Olen viime vuosina käyttänyt sukkiin ja lapasiin aika paljon Jannea ja myös Maijaa ja tykännyt neuloa sitä löyhäkierteisyydestään huolimatta. Joskus on solmuja, mutta ei hetikään joka kerässä. Ja niinhän taitaa olla kaikissa langoissa. Nyt kun mietin, miten niistä tehdyt käyttäytyvät käytössä, niin hups, enpä osaakaan sanoa mitään. Omalle perheelle en ole tainnut niistä tehdä mitään, kun meillä kaikilla on niitä vanhoja tekelitä niin paljon. Pitääpä ruveta kyselemään. Ja ehkä teen itselleni sukatkin. :)

    VastaaPoista
  11. Tein itselleni harmaan perusvillatakin Jannesta, emnkä 7 V-langasta ajatellen sen kestävän ja nukkaavan vähemmän. Hetkessä tästä tuli ihan ruma ja nukkainen ja siis arkivillatakki kotosalla. En saa saanut perusvillatakkia kylillä kulkiessa. Pettynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa harmillista, kun tekee noin suuren työn ja lanka osoittautuukin pettymykseksi.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)