keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Palmikkoa ja raitaa

Syyslomalla oli pakko pitsineuleen vaihteluksi aloittaa jotain simppelimpää. Niinpä nämä sukat sitten myös valmistuivat loman aikana.

https://c2.staticflickr.com/6/5764/22163965043_669242572a_b.jpg
 Malli: perussukat omin nuotein, palmikkokaavion otin Skepp-o-hoj-neulepaidasta, Ravelryssa
Lanka: Schachenmayr Regia Iglu Color 8-fädig,
väri 8990 harmaa pastelli,
300 m/150g,
75% villa, 25% nylon
Puikot
:
pyöröt nro 3½
Koko:
39
Menekki: 135 g
Aloitettu varpaista 7 silmukalla, 50 s
Varrensuut päätelty i-cordilla

Ostin tämän kerän Villannesta kesällä. Minusta tuo vaaleanpunainen raita olisi voinut olla tuosta pois, mutta makuja on monenlaisia. Ihan kelpo sukat näistä muuten tuli, ja tästä paksummasta Regiasta lankana tykkään.

https://c2.staticflickr.com/6/5658/22796316711_1a83bc15a6_c.jpg
Kuten jo tuossa edellisessä parsintapostauksessa mainitsin, neuloin näihin sukkiin koko pohjan matkalle vahvistettua neuletta. Tarkoitus oli neuloa vain jonkin matkaa päkiöihin ja sitten taas aloittaa yhdessä kiilalisäysten kanssa, mutta jotenkin vain kävi niin, että kun päkiävahvistuksen oli aika loppua, pitikin aloittaa jo ne lisäykset. No, pohja tuntuu jalassa pehmeältä, ei paksulta. Kenties nyt kestävät pitempään kulumatta puhki.

https://c2.staticflickr.com/6/5788/22163956223_dd0f6bb184_z.jpg
Lahjalaatikkoon menee tämä pari, eipä siellä ennestään olekaan kuin yhdet aikuisten sukat. Aika suoraan tuntuvat menevän käyttöön neulomani sukat ja hyvä niin. Yhdet sukat on kyllä taas jo toiveesta aloitettu.

Mahdottoman iloinen olen kommenteistanne edelliseen parsinta-postaukseen. Kiitos! Tuntuu hyvältä, jos siitä oli ainakin joillekin hyötyä, iloa ja inspiraatiota. Sukkien parsiminen täällä jatkuu, Esikko toi kuitenkin onneksi vain yhdet hiutuneet sukat korjattaviksi.

Toivottavasti olette pysyneet terveinä, minä nimittäin poden flunssaa kotona. Ääni oli eilen lähes poissa ja vieläkin hyvin maassa. Sunnuntaina olisi kuorolla kaksi konserttia - saa nähdä, olenko minä lavalla vai katsomossa... Harmittaa.

Joka tapauksessa mukavaa loppuviikkoa ihan jokaiselle!

Hepsi

7 kommenttia:

 1. Syksy onkin sukan-neulomisen kulta-aikaa. Tosi kauniit sukat oletkin tehnyt. Täytyis muistaa minunkin tuo vahvistettu pihja kun seuraavan kerran teen sukkia, se on varmaan hyvän tuntuinen jalassakin.
  Toivottavasti ääni ehtii palaamaan ennen sunnuntaita. Vaikka niinhän sitä sanotaan, että flunssa kestää hoitamatta kaksi viikkoa, mutta hoitamalla vain 14 päivää =)

  VastaaPoista
 2. Todella hieno malli. SOpii hienosti yhteen palmikot ja raidat.

  VastaaPoista
 3. Päättely tekee varrensuusta todella tyylikkään! Kauniit sukat siis muutenkin, mutta tuo päättely sai meikäläisen melkein hurmokseen. :o)

  VastaaPoista
 4. Flunssaa on täälläkin podettu jo usemman viikon ajan. Kivat sukat :)

  VastaaPoista
 5. Ihailin sukkiasi jo Ravelryssä. Paranemisia!

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat olet taas neulonut! Apua, joko se flunssakausi painaa päälle?
  Paranehan pian!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)