keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lattialle lahjaksi

Miehen rakas siskontytär kysyi tässä taannoin, että olenko virkannut mattoja. Hän kuulemma kävi täällä blogissakin tutkimassa asiaa. Tuumasin, jotta en ole, mutta nythän on hyvä tilaisuus virkata se ensimmäinen. ;)

https://farm9.staticflickr.com/8717/16966414596_0881a79e6e_b.jpg
 Malli: Marketta-pitsimatto, Ravelryssa
Lanka: ontelokude

Koukku: nro 8
Koko: ø 115 cm
Menekki: 2 300 g
 
Toivottu koko oli n 120 cm. Vähän pienemmäksi tämä jäi, toivottavasti riittää kuitenkin. Matto on jo siskontytöllä, ja parin päivän päästä näen sen paikallaan, kun menemme tupaantuliaisiin. 
 
https://farm8.staticflickr.com/7621/16804913060_5540fd4d49_b.jpg
Tätä oli itseasiassa oikein mukava virkata, vaikka se jossain vaiheessa vähän käsiin kävikin. Piti välillä turvautua vallan kunnon nyrkkiotteeseen. Ohje oli erittäin hyvä, yhtään ei tarvinnut itse säätää. Suosittelen lämpimästi.
 
https://farm9.staticflickr.com/8710/16990987342_7ff8d0d98a_c.jpg
Väri on vaaleanharmaa, vaikka se kuvissa vähän siniseltä näyttää. Ostin kudetta ensin kaksi vyyhtiä, mutta keskenhän se loppui ja piti käydä ostamassa vielä se kolmaskin. Nyt sitä on sitten jäljellä. Jospa virkkaisin siitä vaikka pari koria tai pannunalustaa.

Näillä herttaisilla pupusilla toivotan sinulle mukavaa pääsiäisen aikaa, vaikka saatan kyllä palata linjoille vielä ennen pyhiä. On meinaan pari valmistunutta vielä julkaisematta.

https://farm8.staticflickr.com/7595/16977036056_5c3b98a40c_o.jpg

Hepsi

15 kommenttia:

 1. Matto on nätti :) Hyvää pääsiäistä sinulle myös!

  VastaaPoista
 2. Hyvää pääsiäistä Sinulle! Upea lahja, voimailulaji.

  VastaaPoista
 3. Nätti matto, pistetään ohjelinkki muistiin :) Noihin virkattuihin mattoihin menee jotenkin aivan järkyttävän paljon kudetta, en voi käsittää.

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis matto! Minullakin tahtoo käydä kuteen virkkaaminen käsiin, joten nyrkkiote on mullakin käytössä :D

  VastaaPoista
 5. Sievä matto :) Yhden maton olen minäkin virkannut ja se todellakin ottaa käsiin.

  VastaaPoista
 6. Kaunis matto! Virkkasin yhden joulukuusen alle ja tiukka oli sormille ja aika lailla virkkasin kämmenotteella.

  VastaaPoista
 7. Hieno matto! Saitko niskajumituksen? Mulla menee aina niskat jumiin noin paksusta virkkauksesta, kun joutuu vääntämään ihan olan takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme ja kumma, ei käynyt niskoihin virkkaaminen. =)

   Poista
 8. Upea matto! Mie en ole uskaltanut virkata mattoja, kun pelkään, että kädet kipeytyisivät. Kaunis on myös huivi edellisessä postauksessa. Levollista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Kaunis matto. Myös sinulle hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 10. On noi virkatut matot kivoja mutta mä vaan mietin, että kannattaako niitä ite tehdä: kude on aikas hintavaa ja raskasta virkata, näin oon ymmärtänyt.
  Kivat pupujussikat, varmaan lasten tekemiä
  Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, pupujussit ovat lasten tekemiä.
   Kaikkeahan kannattaa tehdä, kun lahjaksi ja pyynnöstä tekee. Useimmiten halvemmalla saa jostain ostettuna, mutta itsetehty on aina arvokkaampi. Miun mielestä. =)

   Poista
 11. Kaunis matto. Virkattujen mattojen tekeminen on vielä kokeilematta mutta ehkä joskus vielä tämänkin kokeilen. Hyvää pääsiäistä koko perheelle.

  VastaaPoista
 12. Mä jo kerran olin tulostamassa tämän maton ohjetta, mutta muste loppui kesken joten siihenhän se idea jäi. Kaipaisin kyllä jo vähän vaihtelua juhannusruusu-matolle, joten ehkä mä tän jossain vaiheessa saan virkattua! On niin nätti malli.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)