torstai 16. huhtikuuta 2015

Aprillia!

Aprillipäivänä meillä oli kuukausittainen neuletapaaminen Puistokahvilassa. Nappasin mukaan yhden lankakerän ja siihen sopivan pyöröpuikon ajatuksena neuloa sukat. Noo - ei tullutkaan sukkia, tuli lapaset.

https://farm8.staticflickr.com/7689/16549695873_a5cdbba3c8_c.jpg
 Malli: Omasta päästä neuloessa syntynyt, intialainen peukalokiila Sammaleisten mukaan, Ravelryssa
Lanka: Viking of Norway Raggen, väri 715, 225 m/150 g
70% villa, 30% nylon
Puikot: pyöröt nro 4
Koko: mies
 Menekki: 94 g
Aloitettu kärjestä
 
Kärki on nyt vähän hassu, koska sukkana aloitin, mutta kai se menettelee tuollaisenakin. Olin jo nimittäin pitkään ajatellut, että vävykokelas ykkönen tarvitsee lapaset ja tästä langastahan sellaiset oli just hyvä neuloa. Oikein mukava lanka, olen tämä kerän ostanut joskus yli kaksi vuotta sitten Oulunkylän Lankamaailmasta. Näyttää sitä olevan siellä vieläkin valikoimissa, mainio vaihtoehto seiskaveikalle. 
 
https://farm9.staticflickr.com/8736/16982102278_757c3a4b74_c.jpg
 Intialainen peukalokiila on helppo neuloa ja se istuu mainiosti käteen. Helpon mallineuleen olen kirjannut Ravelryyn. Toivottavasti sopivat vävykokelaalle! Itse tykkään ja saatanpa neuloa näitä lisääkin, vähän toisenlaisella kärjellä.

https://farm9.staticflickr.com/8695/17169840315_341a05012f_z.jpg

Huomenna on taas perjantai. Perjantai on aina mieluinen päivä, mutta tällä kertaa tavallista mieluisampi. Kuopus tulee nimittäin kesäksi kotiin Sveitsistä. Ihanaa! Leipoisinko suklaa- vai mustikka-kermaviilipiirakkaa... Hmmm...
 
Oikein mukavaa viikonloppua Sinullekin!
 
Toivottelee
 
Hepsi

7 kommenttia:

 1. Sievät lapaset, Sammaleiset on kyllä mukava malli :)

  VastaaPoista
 2. Eihän se aina ole niin lukkoon lyöty, mikä aloituksesta lopulta valmistuu :) Minäkin olen ihastunut tekemään tuota intialaista peukalokiilaa, jotenkin helpompi ja käteen istuvampi kuin muut tyylit.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa ihanalta, kun saat lapsesi luoksesi <3

  VastaaPoista
 4. Sievät lapaset tuli, vaikka sukkana aloitit :)

  VastaaPoista
 5. Niistähän tuli kauniit lapaset, täytyy pistää malli muistiin ja opetella joskus tuokin tapa tehdä lapasia ja peukaloa. Yhtä juhlaa siellä suunnalla koko viikonloppu, kun kuopuksesi kotiutuu.

  VastaaPoista
 6. Just vasta kirjoittelin blogiin, että toisinaan sukista tulee lapasia, vaikka en nyt varsinaisesti muista koskaan käyneen niin. Mutta sattuuhan sitä näköjään! :D Hienot on, eikä kärki haittaa yhtään.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)