lauantai 11. maaliskuuta 2023

Huivi Esikolle

Esikon edellinen huivi oli ihan puhkikäytetty, ja oli aika neuloa uusi. Malli oli mieluinen, joten mitäs sitä muuttamaan. Pistin siis Nikolain taas puikoille.


Ohje:  Nikolai, Marysia Nodzykowska,
ilmainen ohje netissä myös suomeksi
Lanka:  Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, Mont Blanc
Puikot:  Pyöröt nro 4
Koko: tyttären toiveen mukainen
Menekki:  91 g
Ravelryssa

Neuloin huivin lokakuussa, ja koska tämä oli jo neljäs neulomani Nikolai, silmukat soljuivat puikoilla mukavasti.

Esikko halusi huivista vähän lyhyemmän, joten vähän muokkauksia tein. Lisäsin ja kavensin silmukoita kaiken aikaa joka 4. ja 8. kerroksella, ja keskellä on vain 16 kaavion toistoa 20:n sijasta.Nikolai on mahdottoman kiva, kaunis ja juuri sopivan kokoinen huivi takin kanssa käytettäväksi, joten luulenpa, ettei tämäkään jää viimeiseksi versioksi. Ja oikeastaan ei jäänytkään, mutta siitä lisää myöhemmin. Jos et sinä ole vielä sitä ensimmäistäkään neulonut, niin suosittelen lämpimästi.Wollmeisea löytyy vieläkin omista varastoista aika montaa sävyä, sen verran sitä tuli tilattua silloin aikanaan, kun se oli oikea hitti. Ja hyvä niin! Sieltä voi poimia vaikkapa näitä Nikolai-lankoja kutittamattomiin huiveihin.

Mitä sinulla on nyt puikoilla?

Kyseleepi
Hepsi

10 kommenttia:

 1. Minä olen tehnyt kaksi Nikolaita, mutta olenkohan lukenut ohjeen huonosti, kun en ole keskelle tehnyt noita kerroksia ilman lisäyksiä tai kavennuksia. Olisi toki tullut kaarevampi huivi niin; pitääpä muistaa. Olen vaan lisännyt, kunnes pituus on 75 cm ja alkanut sitten heti kaventamaan. Tuli terävä kulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä on keskellä osa, jossa ei lisätä eikä kavenneta vaan tehdään lyhennettyjä kerroksia. Juuri se antaa huiville tuon mukavan kaarevan muodon.

   Poista
 2. Kiva lukea, että huivi oli puhkikäytetty! Siis tykätty ja oikeasti tarpeellinen. Hienoa. Hyvä on uusi neuloa ja kivasta langastakin vielä. Yritin silloin joskus tuon tehdä mutta mihin lie yritys kaatunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Siun kannattaa joskus kokeilla uudelleen <3

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Nikolaita en ole tehnyt, mutta otin ohjeen talteen, joten luulenpa. että toteutan sen pikapuoliin - on huivilankakin valmiina, tosin ohuempia, kuin ohjeessa, joten pitää varmaan vähän muokata ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Satu! Fingering-vahvuiset käy oikein hyvin, olen yhden neulonut sellaisesta. 🥰

   Poista
 4. Todella kaunis malli ja tykkään myös väristä.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)