keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Junasukkia Alppimaan tyttösille

Elokuussa olimme ensin katsomassa Münchenissä yleisurheilun Em-kisoja kahtena päivänä ja siitä jatkoimme sitten kuopuksen ja avovaimonsa luokse Sveitsiin. Upeat kisat, ihana kesä ja ihana reissu, paljon yhdessäoloa läheisten kanssa 💖

Matkaneuleena minulla oli junasukkia, koska tuliaiset piti saada valmiiksi kuopuksen "sukulaistyttösille" ja koska junasukka on vaan se paras sukkamalli pienille. Yhdet vanhat minulla oli valmiina, mutta kahdet vielä tarvittiin.

Ensimmäisiin sukkiin käytin edellisistä sukista jääneen loppulangan.


Ohje:  Junasukat, Kerttu Latvala, ilmainen ohje netissä
Lanka:  Schachenmayr Regia Premium Silk Color, väri 31
Puikot:  pyöröt 2,25
Koko:  40 s, noin kuukauden ikäiselle
      Menekki:  22 g
Ravelryssa

Vähän lyhensin noita joustinosuuksia, jotta sain langan riittämään.

Toisten sukkien kanssa meinasi tulla hiukkasen kiire, mutta ajoissa nekin valmistuivat. Kuvauksessakin oli vauhtia! Sukat taisivat olla mieluisat ja juuri sopivat.Lanka: Adlibris Socki Fine, väri Fuchsia
Puikot:  pyöröt 2,25
Koko:  44 s, 2-vuotiaalle
      Menekki:  28 g
Ravelryssa


Näihin sukkiin neuloin ihan ohjeen mukaiset kerrosmäärät, paitsi jalkapöytään neuloin yhden "makkaraparin" lisää.

Oletkos sinä neulonut junasukkia ja onko sinulle sukkien tarina tuttu? Jos ei ole, niin se löytyy tuosta ohjelinkistä. Kannattaa lukea 💖

Loppuun vielä kesäinen kuva Sveitsin maisemista. Sen myötä toivotan sinulle mukavaa loppuviikkoa ja iloa tähän loskan ja vesisateen keskelle!


terveisin
Hepsi

8 kommenttia:

 1. Junasukka on minustakin paras malli pieneen jalkaan. Valitsen itsekin aina sen, jos pitää tehdä ihan pieniä sukkia. Piakkoin pääsen antamaan sellaiset ihan uudelle tulokkaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kuulostaa mielenkiintoiselta ja salaperäiseltä 💕

   Poista
 2. Junasukat ovat ehdoton ykkönen; pysyvät jalassa vaikka pieni kuinka potkisi. Meidän seurakunnassamme annetaan junasukat kastettaville vauvoille lahjaksi.

  VastaaPoista
 3. Junasukat on kyllä parhaat lasten jalkoihin. Oikeastaan ne onkin kätsyt matkaneulomiset ; pienet ja kevyet.Olen aika paljon neulonut. Joskus laskin ja silloin oli yli 100 selvästi. Muuten pitkän aikomisen ja harmaisen hiusten myötä ja ohjevideon ja "open" vieressä ohjaamisen myötä onnistui eka Tyyne. Esittelen tässä joskus blogissa. Fb on edelleen multa suljettu kaappauksen jälkeen, kun ei onnistu pääsemään sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sie oot kyllä hurjan määrän niitä neulonut!
   Onnea Tyynen selättämiseen, Tintti minuakin kerran opasti siinä kääntämisessä:
   On toi Fb kyllä siinä mielessä todella kenkku, että siellä ei kukaan auta, jos tili on kaapattu.

   Poista
 4. Yksiäkään junasukkia en ole tehnyt, kun ei ole lähipiirissä pieniä jalkoja. Tarina sukkien takana on tuttu. ♥
  Mullekin ilmestyi FB:iin toinen profiili omalla kuvallani, enkä saa sitä poistettua, vaikka olen tehnyt kymmeniä kertoja ilmoituksen. Monet ystävänikin ovat tehneet ilmiannon ja se profiili on ja pysyy, pahus.
  Leppoisaa loppuviikkoa (vaikka tammikuu ei lopu ikinä)! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi kyllä raivostuttavaa toi Fb:n toiminta. Vähän niinkuin tää bloggerkin. En ole mistään saanut apua edelleenkään sivulaatikoiden säätämiseen vanhaan tapaan.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)