perjantai 6. toukokuuta 2022

Vappusukat, mutta minkä vuoden?

Juu, ei tosiaankaan tämän vuoden vappusukat. Olen luonut silmukat näihin sukkiin kaksi vuotta sitten vappupäivänä, ihan tosi! Minun piti oikein tarkistaa päivämäärää, kun huomasin vuoden Ravelrysta. Luulin ensin, että olin merkinnyt vuoden väärin. Onneksi olin ottanut kuvan aloitetuista sukista ja kuva oli koneella tallessa, joten ihan oikeasti neuloin näitä sukkia vuoden ja 10 kuukautta.

Malli:  Suokatu kirjasta "52 x villasukat" omin muokkauksin
Lanka:  Austermann Step 6, väri 733
Puikot:  pyöröt nro 2,75
Koko:  45, 66 s
Menekki:  131 g
Varpaista varteen

Ravelryssa
 


Mikä näissä sitten kesti? Varmaankin se, että kaaviota oli tosi hankala seurata kirjasta, koska kirja on niin iso ja painava ja kaavio taas painettu sen verran pienellä että tihrustamiseksi meni. Vasta kun sain aikaiseksi skannata kaavion koneelle, josta tykkään sitä seurata, alkoi neulominen sujua.

Taas tuli mieleen, että voi jospa kaikkien kirjojen mukana tulisi "avain", jolla ohjeet saisi samaan tai vaikka pieneen lisähintaan samalla myös sähköisessä muodossa. Ja silti ostan neulekirjoja, koska onhan niitä kiva selata, mutta useimmiten kuitenkin neulon nettiohjeista, koska se vaan on niin kätevää.


Ohjeessa ei ollut mitään vikaa, mutta silti muokkasin tai neuloin omalla tavallani. Neuloin sukat miehelle, eli kokoa piti suurentaa. Lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa, joten lopulta riitti vain se paksumpien puikkojen kanssa saamaan sopivan koon.


Kiilalisäykset ja koko kantapään tein omaan tuttuun tyyliin katsomatta ohjetta. Jalkapohjaan neuloin taas vahvistettua neuletta, koska meillä sukat muuten hiutuu juuri tuosta kohdasta.

Mallineuleen kanssa myös vähän kipuilin. Ohjeen tavalla tehtynä siitä tuli vähän reikäistä, ja minä halusin siitä tiiviimpää. Jossain kohtaa vaihdoin sitten ihan tavalliseen tapaan tehdä nuo palmikonkierrot.

Sukista tuli oikein kivat. Mies tosin tuumaa, että vähän kirraa nilkasta, mutta mie uskon, että ne venyy käytössä. Lankakin kuulemma kutittaa... Joten saa nähdä, kenen jalkaan nää vielä päätyy...

 

Näissä mietteissä tällä kertaa.

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottaa
Hepsi

 

10 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja kaunis tuo malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palaga! Minäkin tykkään tuosta mallista, ekat sukat tuosta kirjasta ♥

   Poista
 2. Kaunis malli minustakin. Taidokkaan näköinen. Kesken jäänyttä työtä on välillä vaikea, jos ei mahdotonkin, saada uudelleen jatkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, onneks mie nyt rykäsin nää valmiiksi . 😁

   Poista
 3. Ymmärrän hyvin, että aikaa on mennyt; sen verran konstikkaalta näyttää tuo mallineule.
  Minä olen ratkaissut painavat-kirjat-hankalat-lehdet-ongelman siten, että otan neulottavasta ohjeesta kopion. On helpompi katsoa A4:sta, kuin kirjan sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallineule on itse asiassa ihan helppo, kun sen vaan näkee kunnolla.
   Mie en tykkää katsoa paperilta ohjetta, kun se paperi ei oikein pysy missään ja rivin seuraaminen on hankalaa. Ja toiset kaaviot jää pieneksikin paperilla mun silmille.
   Läppärin ruudulta tykkään katsoa, siks pitää aina skannata tai ottaa kuva ohjeesta. Kun vaan viittii...
   Mutta totta on, että paperikin on parempi kuin painava kirja. ♥

   Poista
 4. Hienot sukat! Luulin, että teet kaikki aina valmiiksi ja että ei ole vähän venähtäneitä valmistumisaikoja kuten minulla, jolla on liuta vaiheessa olevia neuleita. Kirjoista on kyllä vaikea seurata ohjeita, mutta silti niitä ostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu ♥ Hah, väärä luulo, kyllä niitä unohtuneita projektejakin löytyy 😁

   Poista
 5. Kauniit sukat ja niissä paljon pieniä yksityiskohtia ja kiva toteutus. Helpottavaa kuulla, että muillakin välillä käsityöt jumittavat, eikä vaan minulla :)
  Sama juttu myös käsityökirjojen kanssa. Niitä on ihana katsella ja nistä saa myös vinkkejä. Mutta harvemmin tulee suoraan ohjeesta neulottua. Pääosin tulee tehtyä yksinkertaisia "omasta päästä" -malleja ilman mitään ohjeita tai sitten tosiaan otan kuvion siltä, toisen täältä ja teen oman "ohjeeni".

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)