torstai 12. marraskuuta 2020

Koronan jälkeen Aitooseen

 Tuolla nimellä loin näistä sukista projektin Ravelryyn toukokuun viimeisenä lauantaina. Silloin oltiin siinä tilanteessa, että korona oli vähän rauhoittunut ja uskallettiin taas paremmin liikkua. Nythän tuntuu, että jäädäkseen se mokoma on tullut... Joka tapauksessa sukat viimein valmistuivat lokakuussa.

Malli:  Perussukat varpaista varteen omin nuotein
Langat:
  Austermann Step, väri 359
Puikot
: 
pyöröt nro 2,25
Koko:  45
Menekki:  89 g
Varresta varpaisiin muutamin muokkauksin
74 silmukkaa
 

Langan väri on taas sellainen, että sitä on vaikea saada kuvissa näkymään oikeana tai samanlaisena kuin silmä sen näkee. Kaunis se on joka tapauksessa.

Omalle miehelleni, herkkähipiäiselle, nämä neuloin. Uskon, että tämä lanka ei kutita hänen nilkkojaan. Tarkoitukseni oli neuloa ihan perusukat ilman mitään krumeluureja, mutta liian tylsältähän se alkoi tuntua. Neuloin sitten ihan satunnaisesti tuollaisia kaapelinpätkiä sinne sun tänne. Nyt kun kuvia katson, niin ajattelen, että olisihan niitä voinut olla vähän vähemmänkin.


Kantalappuun neuloin taas vahvennettua neulosta ja aloitin sen myös kantapohjassa samaan aikaan kiilalevennysten kanssa.


Toivottavasti nämä sukat kestävät pitempään kuin parit edelliset. Aika kova sukankuluttaja tuo mieheni on... 
 
Kuinkas kauan teillä sukat kestävät ehjinä?

Torstaiterkuin
Hepsi
 

12 kommenttia:

 1. Onneksi oli kesä välissä ja sai tavattua ihmisiä. Odotan ensi kesänäkin näin tapahtuvan.Eiköhän se tämä tästä vähitellen. Maailmmalla on vain synkkä tilanne monin paikoin valitettavasti.
  Hienot sukat olet tehnyt. Tikutan noita joululahjasukkia fingering-vahvuisesta useamman parin. saa siinä muutaman silmukan neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, onneksi kesällä oli vähän vapaampaa. Olen mie nytkin kuorossa käynyt, uskaltanut sentään. Täällä Haminassa on kuitenkin aika vähän ollut tartuntoja.
   Ohuissa sukissa kyllä riittää tikuteltavaa.

   Poista
 2. Kivat sukat, just sopivasti kaapeleita - ei yhtään enempää tarttis olla.
  Juu, tämä ihmisten tapaamattomuus alkaa jo tympäistä. Neuletuttuja en oo nähny naismuistiin, vähänpä noita ennenkään näki mutta nyt oon ihan itekseni omassa tuolissa neulonu. Blääh. Kesä oli kyll kiva, ei mitään valittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina.
   Ei olla mekään nyt neuletuttujen kanssa kokoonnuttu, välillä kyllä nettineulontoja pidetään.

   Poista
 3. Miellyttävän näköiset sukat! En ole vielä koskaan tehnyt kärjestä aloitettuja sukkia, mutta ehkä "joskus sitten"... Itselläni on yksi miesten sukka valmiina ja se odottaa pariaan, jonka tekeminen takkuaa. Jospa tänään, kun ei ole töitä.
  Miellyttävää marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Minä olin jotenkin ihan myyty, kun neuloin ekat sukat kärjestä aloittaen. Se sopii jostain syystä minulle hyvin.
   Mukavaa marraskuun jatkoa sinullekin! 🥰

   Poista
 4. Ihanat todella. Minä en ole koskaan aloittanut sukkia kärjestä vielä. Koen sen vaikeaksi.
  Minulle iski neuloosi ja seuraavaksi varmaankin tulee sukat vuoroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli! Ihanaa että sinuunkin on iskenyt neuloosi! 💖

   Poista
 5. Niin on kuin koneella tehty. Hepsi-koneella =)

  VastaaPoista
 6. Vielä en ole uskaltanut kokeilla kärjestä neulottavia sukkia. Pitää tutkia tuota ohjetta, eli lähinnä mietin, miten kantapää tehdään "väärin päin". Kaunis väri sinulla on noissa sukissa. Kysyit, kauanko sukat kestävät. Minun kokemukseni on, että kesto riippuu langan laadusta; laadukkaat kestävät pesusta pesuun. Kehnommat nukkaantuvat jo ensimmäisen pesun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikko, koukku ja ompelukone!
   Miun mies saa sukanpohjat puhki liian nopeasti. Omat sukkani kestävät useimmiten paljon pitempään.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)