sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Kehäkukkalapaset

Pitkästä aikaa tuli neulottua lapaset.

 Malli:  Kehäkukkalapaset, Niina Laitinen
KAL-yhteisneulonta Facebookissa,
järjestäjänä Taito Etelä-Pohjanmaa
Langat:  Cascade 220,
värit 8401 Silver Gray ja 8505 White
Puikot:  Pyöröt nro 3 ja 3½
Koko:  nainen
Menekki:  83 g
Ravelryssa
 
Ohje julkaistiin taas päivittäin pienissä pätkissä ja kumpaakin lapasta neulottiin yhtä aikaa tai vuorotellen. Tällä tavalla neuloen työ valmistuu vähän kuin itsestään. 
 
Langaksi pengoin varastoistani miehen Riddarista ylijäänyttä vanhaa kunnon Cascadea. Se on aika mukavan pehmeää käsiä vasten.

 
Nämä taisivat olla ensimmäiset Niinan ohjeella neulomani lapaset ja koko osoittautui hieman naftiksi, etenkin peukalo. Niinpä vaihdoin muutamia kerroksia kirjoneuletta neulottuani puikot puolta kokoa suuremmiksi. Peukaloon poimin ja lisäsin 4 ylimääräistä silmukkaa ja sain näin juuri ja juuri sopivat peukut. Pituutta neuloin myös lisää sekä peukaloihin että sormiin.
 
 
Oikein mukava näitä oli neuloa, lahjaksi menevät. Kirjoneulekuvio on kaunis ja lapasista tuli lämpimät. Jos joskus neulon toiset, lisään jo peukalokiilaan muutamia silmukoita.

 Osallistuitko sinä tähän KALiin ja neulotko sinä lapasia mielelläsi?
Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!
 
Toivottelee
Hepsi

9 kommenttia:

 1. Kyllä ovat kauniit nämä kehäkukkalapaset! Itse en osallistunut, kun oli muka jotain muuta mielessä, mutta olen ihaillut FB:ssa osallistujien tekemiä, ovat toinen toistaan kauniimpia. Ehkä vielä joskus teen minäkin tuollaiset, ohje on tallessa ja houkuttaa.
  €dellisessä postauksessasi on kaunis ja mukavan näköinen pusero.

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset! Hyvä väriyhdistelmä: Mulla on vasta eka neulottu ilman peukkua. Tein samoin vähän lisäkerroksia kärkeen. Ajattelin myös lisätä peukkuun silmukoita. No, ehkä ne valmistuu joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu! Sinä oletkin neulonut vaikka ja mitä tässä välissä, joten kyllä ne lapasetkin ajallaan valmistuu. ♥

   Poista
 3. Kauniit lapaset!
  Olen kutonut vain jonkin verran lapasia ja nekin ihan perusmallisia. Yhdet on puikoilla eikä ne tahdo oikein ottaa jatkuakseen. No, joskus sitten.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta! Kaikki valmistuu ajallaan. 🥰

   Poista
 4. Kauniit lapaset ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 5. Osallistuin minäkin ja ehkä liityn myös kohta alkavaan Taimitarhan isänpäiväsukan KALiin. Sinä olet tehnyt oikein kauniit lapaset ja jaksoit kirjoneuletta vielä peukaloonkin - minä en jaksanut, vaan tein peukalon kaksinkertaisella langalla. Nalle-lankaa käytin ja pienet tuli, mutta minulla on pieni käsi. Niinan lapasohjeet ovat käsittääkseni usein pienikätisille. Saa improvisoida, jos isommat haluaa.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)