lauantai 7. syyskuuta 2019

Aurinkoiset festarisukat ja tarinaa Elämänpuusta

Näitä sukkia neuloin tänä kesänä festareilla. Valmiiksi en niitä siellä suinkaan saanut, vaan sukat valmistuivat vasta heinäkuun lopussa automatkalla Aitoosta palatessamme.

https://live.staticflickr.com/65535/48692235051_790681a17e_c.jpg
 Ohje: Mallineule tutuista Tainan Tennarisukista, muuten omin nuotein
Lanka: Regia Cotton Tutti Frutti Color, väri 2416
Puikot
:
Chiaogoo Red Lace pyöröt nro 2,25
Koko: 39-40

Menekki: 62 g
varpaista varteen, 62 s

Ravelryssa
https://live.staticflickr.com/65535/48692235016_7dfdf726c9_z.jpg
 Langassa on puuvillaa, nylonia ja vähän polyesteriäkin, mutta ei yhtään villaa. Lähes täydellinen kesäsukkalanka siis. Väri oli sellainen, että se oli pakko nappaista mukaan entisen kotikylän, Karhulan, palvelevasta lankakaupasta Noon knitistä
https://live.staticflickr.com/65535/48692703537_6831e4c60a_b.jpg
Ajatelkaas muuten, että Kotkan yhdessä kaupunginosassa, Karhulassa (ennen kolmen koon pakkoliitosta Suomen suurimpia kauppaloita), on kaksi hyvää lankakauppaa, tuo Noon knit ja ihana Lankakaappi, mutta Kotkan saarella ei yhtään! Kolmas Kotkan lankakaapeista, Kangaskeidas,  löytyy Sutelan Prisman yhteydestä. (Nimimerkki "Oonko vieläkin vähän harmissani liitoksesta ja miten se tehtiin...")
MInä olen kovin tykästynyt tuohon Tennarisukkien mallineuleeseen, rikottua helmineuletta ja nurjia kerroksia. A vot, kuinka hyvin se toimii tuollaisessa itsestään raidoittuvassa langassa.
https://live.staticflickr.com/65535/48692234996_76e9b58019_c.jpg
Oikein mukavat sukat tuli ja jäävätkin ihan omaan käyttööni!
Lupasin taannoin Silmukka soikoon -blogin Sartsalle, kun ihailin hänen taitavien kättensä tuotoksia, että laitan joskus kuvan kaksi vuotta sitten lahjaksi saamastani Elämänpuusta. Vähän kesti, mutta tässä se nyt viimein tulee.

https://live.staticflickr.com/65535/48692405667_7770161a1b_c.jpg

 Sain tämän ihanuuden 60v- ja eläkkeellejäämislahjaksi rakkailta lapsiltani, ja sen on ihan minulle varta vasten tilauksesta taiteillut pälkäneläinen Spirraalin Noora. 
Varressa on minun ja puolisoni nimet ja latvuksen alaoksilla rakkaista harrastuksistani muistuttavat nuottiavain ja lankakerä puikkoineen.

https://live.staticflickr.com/65535/48692232096_37701e52ff_z.jpg
Latvuston keskustasta löytyy neljä suurempaa kristallia, kaksi vaaleanpunaista ja 2 sinistä, kuvaamaan rakkaita lapsiani, ja kolme pienempää ulkokehällä muistoksi jo edesmenneistä omista lemmikeistämme Lotta-koirasta ja Ronja-kissasta sekä yhä edelleen iloa elämäämme tuottavasta nuoremman tyttären Into-koirasta.
https://live.staticflickr.com/65535/48691891468_39ba1197c8_b.jpg
 Niin ja onhan siellä vielä sana, joka kuulemma lasteni mielestä kuvaa minua. ❤ Sanomattakin selvää on, että tämä lahja on minulle suunnattoman rakas ja se on kunniapaikalla olohuoneessamme, jotta näen sen päivittäin.

Onko sinulla sellaista lahjaa tai esinettä kodissasi, joka on sinulle niin tärkeä, että sen pitää olla aina näkyvillä? Vai piilotatko rakkaimmat lahjasi hyvään talteen ja vain harvoin niitä ihailet?

Näissä tunnelmissa tällä kertaa hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

Toivottelee
Hepsi

ps. EDIT, EDIT, tyttäreni luki postaukseni ja muistutti minua Elämänpuun yhdestä merkistä, siitä, mikä siinä lankakerän vieressä on, eli numero 8. Ja nyt tuleekin vielä yksi kysymys. Arvaako kukaan, mistä se numero tulee? Kommenteissa vastaan sitten joskus!

15 kommenttia:

  1. Kivat sukat tutusta langasta. Ostin muutaman kerän jo viimekesänä mutta sain aikaiseksi vain yhdet sukat siitä meloniväristä. Täytyykin neuloa nuo Tainan tennarisukat jostain väristä.
    Tuo lahja joka on esillä ja sitä ihaillen katselen joka päivä useaan kertaan on lasten teettämä valokuva heistä kaikista. Kävivät Helsingissä jossain kuvaamossa 3,5v sitten kun meillä oli mieheni kanssa 30v-hääpäivä. Niin ihana muisto lapsista kun enää harvemmin kotosalla kukaan piipahtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuollainen kuva on aarre! Meillä on olkkarin kuvahyllyllä kaikkien lasten rippikuvat + kuva miusta ja miehestä muutaman vuoden takaa, jonka saimme tyttäreltä joululahjaksi. Siitä lapsiani usein myös katselen, kun asuvat kauempana suurin osa. Pitäisikin saada siihen vähän tuoreempi kuva heistä kaikista. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Hieno lahja. Olisko 8 siis Kasipallomestari (kasi Ei käsi)? Tai sit keilailusta joku inside-juttu.
    Tai sit se on ääretön-merkki käännetty pystyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä yritys Kristiina! Se vois kans olla se ääretön-merkki, mutta sillä on kuitenkin joku toinen suurempi ja vähän hassumpikin merkitys. Vielä en paljasta, jos vaikka joku keksii!

      Poista
  3. Ompa hieno ja persoonallinen lahja. Ihana idea. Tuolle kasille en muuta keksi kuin että olisikohan onnennumerosi, tai sitten olet syntynyt 8.8.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä yritys myös sinulla Sude, mutta, ei se ole onnennumeroni eikä liity syntymäpäiviinkään. =)

      Poista
  4. Sinulla on tosiaan rakkaudella ja ajatuksella tuotettu elämänpuu! Huomioitu kaikenlaisia asioita, jotka kaikki sopivat kokonaisuuteen. Ei ihme, että arvostat lahjaasi valtavasti! Tuollaiset personoidut lahjat ovat kaikkein ihanimpia. Nuottiavainkin siellä. Etsin sitä jo ennenkuin luin mitään :)
    Oletko tullut jossain tärkeässä kisassa kaheksanneksi?

    VastaaPoista
  5. Sartsa, kyllä niin todella on. En ole tullut missään kisoissa kahdeksanneksi, mutta nyt jo sentään ihan pikkuisen polttelee... ehkä. ;)

    VastaaPoista
  6. Kauniin pirteät sukat. Ihan tuo elämänpuu ja tuo ois aika helppo itsekin toteuttaa.

    VastaaPoista
  7. Ihan älyttömän kivat ja pirtsakat sukat! Kotkassa ei tosiaan taida lankakauppoja olla, itsekin olen Sutelan Prismasta vain sukkalankoja katsellut, kun vanhoilla kotikulmilla liikuskelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypä seuraavalla kerralla Lankakaapissa! Ihana paikka!

      Poista
  8. Onpa upea lahja tuo elämänpuusi! Tärkeät asiat ja rakkaat ihmiset siinä esillä ja tuovat muistot mieleen. En yhtään ihmettele, että katselet sitä päivittäin.
    Mietin, onko minulla jokin vastaava esine, mutta muuta en keksinyt kuin makuuhuoneessamme olevat kehystetyt valokuvat. Niistä yksi on hääkuvamme yli 50 vuoden takaa ja toinen meistä kahdesta rakkaan tanssiharrastuksemme parissa. Ja kahdessa kuvassa ovat lapsemme ensin pieninä ja sitten nuorina aikuisina.
    Kahdeksikolle en kyllä keksi selitystä, mutta jään odottamaan, ehkä kerrot sen meille jonain päivänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matleena, ihanat ovat sinunkin aarteesi!
      Kyllä minä kerron, viimeistään seuraavassa postauksessa. =)

      Poista
  9. Numeroa 8 Elämänpuussani selitän tarkemmin seuraavasssa blogikirjoituksessani, lyhyesti nyt tässäkin. Olen fanittanut Teemu Selännettä jo kauan, ja hänen pelinumeronsa oli 8. =)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)