lauantai 17. marraskuuta 2018

Shake it up -huivi

Neulisti pisti pystyyn yhteisneulonnan juuri sopivasti, kun mietin mitä seuraavaksi neuloisin. Niinpä mukaan oli helppo hypätä. Pysyin hyvin tahdissa aina viimeiseen vihjeeseen asti. Sitten tuli kaikkea muuta touhua siihen väliin, ja huivi valmistui lopulta vasta tämän kuun ekana päivänä.

https://c1.staticflickr.com/5/4858/45801166941_be20ff5bab_b.jpg
 Malli: Shake it up, Neulisti eli Anna Johanna
Lanka: Lanitium Basic Merino Sock väri Haze
KVG Merino Polyamide Fingering väri Celtic Sea ja
Handu Bambusukkalanka väri vihreä-ruskea-kirjava

Puikot
: 
pyöröt nro 3½

Koko: iso
Menekki:
250 g
Lisää kuvia ym. Ravelryssa
https://c1.staticflickr.com/5/4833/31930214068_595a46c16b_b.jpg
 Tämä huivi neulottiin vihje kerrallaan tietämättä etukäteen, millainen huivista lopulta tulee. Näin neuloen värien valintakin on aina aikamoista arpapeliä. Välillä voittaa, välillä ei. Tällä kertaa taisi tulla päävoitto, niin mukavasti värit sulautuvat toisiinsa, vaikka välillä jo muutakin epäilin. Etenkin mietitytti briossi, jossa värit menivät väärinpäin. Valmiissa huivissa sekin näyttää hyvältä.

https://c1.staticflickr.com/5/4904/31930210848_031f475f56_b.jpg
Tässä huivissa on vähän kaikkea, ainaoikeaa, pitsiä ja briossia. Lopuksi neulottiin kahteen reunaan lyhennetyin kerroksin ainaoikeaa, joka pääteltiin i-cordilla. Ohjeessa oli vaihtoehto myös yläreunan i-cordiin, jolloin silmukat piti ensin poimia. Yritin sitä, mutta reunasta tuli liian kireä. Purin sen sitten pois, ja nyt sekin reuna miellyttää minua enemmän.

https://c1.staticflickr.com/5/4898/45076858914_7b085ed0e5_c.jpg
Huivin kulmiin olisi voinut tehdä myös tasselit eli trasselitupsut. Jätin ne nyt ainakin toistaiseksi tekemättä, kun ajattelin, että saattavat painaa takin alla. Valmiiseen huiviin olen enemmän kuin tyytyväinen. Kiitos Neulistille kivasta yhteisneulonnasta! 

Tällä hetkellä puikoilla on Villapesuraidat-huivi, yhdet miesten ohuet sukat ja tietysti Lämpötilapeitto, jossa alkaa olla pituutta jo huimasti ja vielä on melkein 1½ kuukautta neulomista jäljellä. Suunnitelmissa on sekä Niina Laitisen Joulukalenterisukat että Heidi Alanderin Joulukalenterihuivi ja Oslo-myssy. Saa nähdä, kuinka eläkeläisen aika riittää. 😉 Eilen sain myös postista tilaamani Lumi Karmitsan kirjan "Muhkeat sukat". Siitäkin tekisi mieli jotain neuloa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja terkkuja kaikille Tampereen kässämessuilla oleville! Minä en ikäväkseni päässyt tänä vuonna mukaan. Täällä näyttäytyi tänään aurinkokin, toivotaan että näyttäytyisi huomennakin!

Toivoopi
Hepsi

7 kommenttia:

  1. Kaunis huivi ja noi värit on ihanat!

    VastaaPoista
  2. Oi, aivan ihana versio tästä huivista! Upeat värit. :)

    VastaaPoista
  3. Hienot värit!! Upea huivi.
    Voi onneton, kun en minäkään päässyt Tampereelle ja kaikki tuutit sitä nyt toitottavat. Ens vuonna sitte...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Just toi, että kaikkialta luet päivityksiä kässämessuista ja ite oot kotona...

      Poista
  4. Jestamandeera mikä ihanuus. Rakastan noita värejä.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)