keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Haiku-huivi

Neuloinko huivin?
Tikutinko unelman?
Kyllä - rakastuin!

https://c2.staticflickr.com/2/1806/42904051201_271d82cd42_b.jpg
 Malli: Haiku, Anna Johanna eli Neulisti
Lanka: Tukuwool Fingering, värit Ruura ja Valo
Puikot
: 
pyöröt nro 4

Koko: 172 x 68 cm
Menekki: 176 g
Lisää kuvia ym. Ravelryssa

https://c2.staticflickr.com/2/1764/42904054271_ca5a90b6e5_b.jpg
 Tämän Haikun on Neulisti suunnitellut Neulefestareiden etkoilukalisteluksi. Kun tilasi langat Titityystä, sai ohjeen mukaan ilmaiseksi. Tavalliseen myyntiin se tulee sitten festareiden jälkeen.

Heti kun näin kuvan huivista, ihastuin suunnattomasti ja halusin neuloa oman Haikuni. Olihan mallissa sekä briossia eli 2-väristä patenttia ja ainaoikeaa, kumpaakin lemppariani sopivassa suhteessa. Neulisti oli siis osannut suunnitella just eikä melkein huivin miun makuun. Sitten oli enää edessä värien valinnan vaikeus.
 
https://c2.staticflickr.com/2/1765/42904053651_1251e79a0c_b.jpg
 Tukuwool on ihanaa kotimaista villalankaa, jossa on suuri määrä kauniita värejä. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin näihin sävyihin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Ihana, ihana huivi!

Haikuhan on myös japanilainen kolmisäikeinen runo, vähän lyhyempi kuin tanka. Nuorena olin kovin ihastunut noihin runoihin, pitihän minunkin siis alussa vähän haikuilla. Taidankin seuraavalla kerralla kirjastossa käydessäni lainata muutaman runokirjan.

https://c1.staticflickr.com/1/884/42904052191_6dbeccd977_b.jpg
Tässä huivissa on kyllä kaikki kohdallaan. Ohje on hyvä, ja mukana on myös selventävät videot, joita minä en kylläkään katsonut. Kaiken kruunaa i-cord-reunus, joka näyttää aina niin siistiltä. Yhden nolon virheen onnistuin tekemään neuloessani reunusta samalla kirjaa lukien. Kun olisi pitänyt tehdä lisäykset, olin minä kaventanut, hups. No en alkanut purkamaan, kun huomasin virheeni vasta parin kerroksen päästä. Ajattelin sitten fiksusti korjata mokaani tekemällä yhdet ylimääräiset lisäykset. Ei olisi ehkä kannattanut. Yksi sakara näyttää nyt vallan persoonalliselta, mutta se olkoon se käsityön jälki tässä huivissa. Se persoonallinen sakara on kärjen vasemmalla puolella heti ensimmäisenä.

Lämmin kiitos Neulistille ohjeesta, Festareilla tavataan ja kuvataan!

Hepsi

15 kommenttia:

 1. Ainakin sun persoonallinen sakara auttaa erottamaan oman huivin muista! :D Aivan ihana. Mua jo kovasti jännittää, montako Haikua saadaan yhteiskuvaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tunnistanpa omani suurestakin joukosta! =)

   Poista
 2. Huippu-huivi ja sattuva runo. Minäkin tykkään ja purkasin eilen pari kerrosta samanlaisen virheen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olit viitseliäs, kun jaksoit purkaa. Minä harkitsin vain sen kohdan purkamista, mutta olisi kiristänyt liikaa, joten jätin tekemättä.

   Poista
 3. Hieno huivi, kaunis. Värit on ihanat, kuten kaikki TUkuwoolin värit. Niin suomalaiseen silmään sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Totta, Tukuwoolin värit ovat jotenkin niin suomalaisia.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin heti, kun näin Neulistin huivin!

   Poista
 5. Kivan ja erikoisen näkönen huivi.

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi ja ihanat värit. Valmiskin ;). Mun jäi ekaan briossiin kiinni, kun ei oikein ole ollut aikaa olla rauhassa ja saada sitä menemään oikein. Olen harrastanut "negatiivista" neulomista. Jos jatkossa selviäisi positiiviselle puolelle, kun mainitsit videon, jota en jotenkin tässä hässäkässä ole huomannut. Piti blogatakin vuosikymmeniä vanha äidille neuloma pusero, kun nyt ei vaan tule valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että aikaa jää sille positiivisellekin! Kohta nähdään!

   Poista
 7. Kyllä - ihana on malli, ihana on huivi ja loistava ohje! Hiukan tuli mullekin käsityön leimaa, persoonallista ja aivan uniikkia. Oli kiva nähdä - ehkä ensi vuonna taas?

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)