lauantai 7. huhtikuuta 2018

Vaahtokarkkia

Sain syksyllä vanhoilta työkavereilta eläkelahjaksi pari hempeänväristä lankakerää. Kiitos vielä K ja A! ♥ Nyt oli aika neuloa ne pois. Tässä ensimmäisen kerän aikaansaannos.

https://c1.staticflickr.com/5/4710/40500082561_43d4c2cae8_z.jpg
Malli: palmikkokuvio Hankiaisista, muuten omin nuotein
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi, väri 28331
Puikot: pyöröt nro 2,75
Koko:
39
Menekki: 95 g
Muuta: kolmas ja viimeinen Ravellenics-kisaneule
Varpaista varteen, 54 s
Tarkemmat tiedot löydät Ravelrysta
 
https://c1.staticflickr.com/1/815/40198968415_b55eb52117_c.jpg
Ihastuin Hankiaisten palmikoihin niin, että halusin käyttää niitä myös näissä sukissa. Varpaista aloittaessa on se hyvä puoli, että saa käytettyä langan loppuun, tai ainakin lähes loppuun. Muutama gramma jäi. Identtisetkin sukista tuli, ja se kuitenkin aina miellyttää omaa silmääni enemmän. 
 
https://c1.staticflickr.com/1/881/40198966535_ce28d3efd5_c.jpg
 Jos joku lukijoistani ei vielä tiedä, niin sukkien neulominen varpaista varteen on se mun juttu. Siitä tykkään! Kantapää on taas vahvistettu nostetuin silmukoin, ja näissä se on aloitettu samaan aikaan kantapään lyhennettyjen kerrosten kanssa.

https://c1.staticflickr.com/5/4626/38689636510_63953b3db2_c.jpg
Langassa on kauniit värisävyt, alussa olinkin vallan hurmaantunut. Sitten tuli tuo kirjava raita, joka ei ihan niin paljon ihastuttanut. Kaipa niiden länttien pitäisi joltain kukkasilta näyttää.. Tai sitten ne on nonparelleja vaahtokarkissa! 😉

https://c1.staticflickr.com/1/885/41050105762_413b6aac1f_b.jpg
Kivat sukista kuitenkin tuli, saattavat jopa päätyä omaan käyttööni. 

Kevät tulee kohisten, ja valon määrä on jo lisääntynyt huimasti. Lämpötilapeitossa olen joutunut vielä pysyttelemään samoissa sävyissä, mutta tässä kuussa saa varmasti kaivella esiin jo ihan uusia värejä. Nyt peitto näyttää tältä.
 
https://c1.staticflickr.com/1/813/27387970758_d461d56d16_b.jpg
 Loppuun vielä yksi tiedotus Ravelry-käyttäjille: Ravelryssa pystyy nyt valitsemaan kieleksi suomen!!! Valintanappi löytyy alapalkista. Ihan kaikkea ei ole vielä käännetty, mutta tärkeimmät jutut jo. Kiitos kuuluu aktiivisille ja ahkerille kanssaneulojille. Mahtava juttu! Jos olet siis miettinyt liittymistäsi Ravelryyn, kun se on englanninkielinen, niin nyt se ei ole enää este.

Heleätä huhtikuuta sinulle!

Toivottelee
Hepsi

14 kommenttia:

 1. No on hempeät sukat. :) Ja voi vitsi, sie teet lämpötilapeittoa, oon niitä ihaillu muutaman vuoden kun monet tekee, mutta en ole vielä törmännyt blogeissa niin, että pääsisin seuraamaan edistymistä. Kiva nähdä, millainen sinun peitostasi tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla itsekin ootan, miten peitto muuttuu, kun saa alkaa neulomaan lämpimämpiä sävyjä. Ensi vuonna sinäkin sitten!

   Poista
 2. Kauniit sukat! Pitäisi itsekin neuloa useammin varpaasta varteen sukkia, on helpompi langankulutusta säätää.
  Ja kiitos Ravelry vinkistä, en olisi itse huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taisin Facessa nähdä, kun joku siitä mainitsi. Toki olin jo Ravelryssa nähnyt keskustelua kääntämisestä, mutta yllättävän nopeasti asia sitten eteni, kun alkuun pääsivät. =)

   Poista
 3. Kiitos myös tuosta Ravelry-vinkistä. Olen kyllä jo muutaman vuoden käynyt siellä ja tallentanut ohjeita joita luulen joskus tekeväni mutta kaikenkaikkiaan aika vähän seuraan sivustoa. Jospa nyt täytyy enemmän käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Pirena! Ravelry on minun neulemuistikirjani. Sinne kirjaan aina heti kaiken aloittaessani uuden projektin. Sieltä on helpompi löytää omat muistiinpanot kätevästi.

   Poista
 4. Ihanat sukat, kaunis lanka. Tykkään itsekkin tuosta Hankiaisten mallista, jospa taasen ne ottaisi puikoille. Vielä kun saisi Raverlyn ohjeetkin suomeksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Aika nopeasti oppii englantilaisistakin ohjeista neulomaan, kun alkuun pääsee. =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos TeSa! Tiiätkö, nyt on valmistuneet oikeat hattarasukatkin! =)

   Poista
 6. Ihana lanka kauniissa sukissa. Hieno tulee varmasti tuosta lämpötilapeitosta.

  VastaaPoista
 7. Voi tavaton kuinka hempeän kauniit sukat ♥

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)