keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Vuoden 2017 saldo

Koska joka vuoden alkajaisiksi olen tehnyt koosteen menneen vuoden käsitöistä, niin pitäähän se tehdä nytkin. Tässä siis lista.

22 paria sukkia
8 patalappua, kaikki Tyynejä
4 valeampiaispesää
3 huivia 
2 neulepuseroa
1 pari ranteenlämmittimiä
Virkattuja sukkapaikkoja ainakin 14 kpl
 
Yhteensä  40 valmistunutta Hepsin käsistä, 28 neulottua ja 12 virkattua + nuo paikat. Edellisvuodesta kesken on edelleen virkattu peitto, jota aionkin tehdä vain silloin tällöin pikkuhiljaa. 

Lankaa sain kulutettua 4 kg 46 g, noin 600 g enemmän kuin ostin tai sain uutta tilalle. Tänä vuonna toivottavasti saan käytettyä enemmän varastolankoja. Ainakin alku on hyvä, sillä olen aloittanut Lämpötilapeiton, johon käytän vain ja ainoastaan noita kauan säilömiäni keriä.


Kaikki valmistuneet työt näet taas kuvina sekä Flickristä että omalta sivultaan, josta kuvaa klikkaamalla pääset aina kyseiseen tekstiin. Tunnisteista pääset myös näkemään  kaikki valmistuneet.Tässä vielä kaikki kollaaseina. Ensin naisten sukat kahdessa osassa.

Näistä sukista kolme paria on mennyt eteenpäin ja 4 paria on säilötty lahjalaatikkoon. 

Toista kertaa osallistuin Tour de Sock -kisaan, leikkimielellä tälläkin kertaa. Viimeisen parin jätin neulomatta, koska malli ja tekniikka ei minua innostanut. Viidet sukat siis sain valmiiksi tavoiteaikojen puitteissa.

Kaikkia näitä oli todella mukava neuloa ja tykkään jokaisesta parista. Vain nuo vaaleanpunaiset olen antanut lahjaksi, muut odottavat edelleen käyttäjäänsä. Luultavasti näistä ehkä useammatkin päätyvät lopulta omiin jalkoihini.

Sitten lasten sukat, jotka kaikki menivät hyväntekeväisyyteen eli Villasukkakeräykseen juhlavuonna syntyville. 

Miesten sukkia neuloin vain kolmet, yhdet Veteraanisukkakeräykseen ja loputkin ovat paikkansa löytäneet.

Seuraavaksi patalaput ja ampparipesät.

Edelleenkään minulla itselläni ei ole yhtään Tyyne-patalappua, kaikki ovat menneet lahjoiksi. Ampparipesistä on kaksi odottamassa ensi kesää.

Sitten yhteiskuvassa huivit, joista Revontulen annoin lahjaksi, toiset kaksi ovat omassa käytössä.

Viimeiseksi puserot ja ne yhdet ranteenlämmittimet

Olin viime kesänäkin Jyväskylän neulefestareilla, jossa osallistuin kahdelle kurssille. Yhden missasin päällekkäisyyksien takia, ehkä vähän myöhästyinkin. Silti halusin neuloa kurssin pitäjän, Isabell Kraemerin, ohjeen mukaan itselleni kesäpuseron, jotta pääsin taas suunnittelijan kanssa yhteiskuvaan. Kursseilla opettelin Soilen ohjaamana briossia eli kaksiväristä patenttia, ja siitä harjoittelutilkusta syntyivät sitten nuo ranteenlämmittimet. Miehen puseron langat ostin festareilla Titityystä, joten kaikki nuo kuvat liittyvät jotenkin festareihin. Toisella kurssilla, opettajana Pinneguri, perehdyin steekkaukseen eli neuleen leikkaamiseen. Sitä en ole vielä käytännössä kokeillut.

Laitetaan nyt vielä yksi kuva paikkauksistakin, koska koen sen olevan jotenkin miun juttu. 

Nytkin tuolla odottaa parit sukat paikkojaan, samoin tyttären villapusero, se jota on paikattu ennenkin.

Blogipäivityksiä tein viime vuonna 33, sitä edellisenä 39. Jospa tänä vuonna yrittäisin päästä ainakin tuohon samaan. Vertauksen vuoksi vuonna 2013 niitä syntyi vielä 80 ja bloggaamisen aloitusvuonna peräti 230, huhhuh! Silloin oli kova palo julkaista, nyt se on vähän laantunut, koska on muitakin mahdollisuuksia. Ravelry on minulle edelleen tärkeä, Instagramistakin tykkään ja Faceakin käytän. 

Viime vuoden suurin asia oli eläkkeelle pääseminen syyskuun lopussa ja siihen liittyvät muistamiset, yllätyssellaisetkin. ♥ Iloinen olen myös siitä, että olen taas päässyt kiinni lukemiseen. Sivupalkista löytyy edelleen tällä hetkellä kesken oleva kirja ja yläpalkista luettelo lukemistani kirjoista. 

Neuletapaamiset jatkuvat täällä Haminassa edelleen kerran kuussa, ihan kohta on taas aika lähteä tämän kuun miittiin. Ehkäpä siis tässä kaikki tällä kertaa. Keskeneräisiä töitä on nyt useita, kaipa niitä sitten joskus valmistuukin. 

Oikein hyvää tätä alkanutta vuotta 2018 ihan jokaiselle täällä vierailevalle! Kiitos viime vuodesta, toivottavasti jaksat pysyä mukana tänäkin vuonna!

Hepsi

18 kommenttia:

 1. Onnellista ja käsityörikasta alkanutta vuotta! :) Monenlaisia ihania käsitöitä teit viime vuonna.

  VastaaPoista
 2. Nää listaukset on vaan niin kivoja. :) Kaikenlaista vuoden mittaan syntynyt, kun niitä oikein rupeaa kattomaan. Ihania sukkamalleja. Siä oot aina innokas kokeilemaan erikoisuuksia.
  Toivotan sinulle inspiroivia ja leppoisia päiviä ilman herätyskelloa. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita töitä paljon olet saanut aikaiseksi.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita huolella tehtyjä käsitöita Hepsin tyyliin . Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kauniita töitä kaikki. Mä aina ihailen sun nättejä sukkia. Enköhän osaisi itsekin mutta en vaan saa aloitettua muuta kuin perussukkia tai jotain ihan yksinkertaista muunlaista.
  Miehen pusero on kyll huippuhieno.
  Oikein hyvää ja antoisaa alkanutta vuotta Snulle.

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava kuvakokoelma josta näkyy ihanuudet ja taidokas tekeminen.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)