perjantai 27. lokakuuta 2017

Mysteerisukat

En ole tainnut vielä täällä blogissa kertoa Sukka-Finlandiasta. Se on leikkimielinen kilpailu, jossa neulotaan sukkia ohjeiden mukaan. Voit lukea kisasta lisää tuosta linkistä. Tämä mysteerisukkaohje julkaistiin vähän niinkuin kilpailualueen testausmielessä syyskuun alkupuolella. Nyt on jo julkaistu lämmittelyohjekin, jota en ole vielä aloittanut. Varsinainen kisa alkaa itsenäisyyspäivänä.

 Malli: Veitsenheittäjä Ilari, Puikkomaisteri,  Ravelryssa
Lanka: ONline Linie 2 Supersocke Silk Solid 
, värit 15 ja 5, 200m/50g,
 55% merino, 25% nylon, 20% silkki
Puikot
: 
pyöröt nro 2,25
Koko:
 39 (22 cm)
Menekki: 80 g

Tämä ohje oli kaiken aikaa todellinen mysteeri. Ensin neulottiin kulmasta kulmaan tuo jalanpäällispala, joka näytti patalapulta. Sitten lapun reunasta poimittiin silmukat, neulottiin jalkapohja ja lopuksi toiset reunat yhdistettiin kolmen puikon päättelyllä. Tai niin minä ne yhdistin.

Seuraavaksi poimittiin silmukat "putken" toisesta päästä ja neulottiin kärki. Sitten sama homma toisessa päässä, mutta välillä neulottiin mukaan merkkilanka eli neulottiinkin kantapää. Lopuksi merkkilanka purettiin ja neulottiin varsi ja sukka valmiiksi. 

Vähän liian monimutkainen tapa neuloa sukat minun mieleeni, liikaa poimittavia silmukoita. Mutta onnistuihan se noinkin. Aivan täydellisesti sukat eivät jalkaani istu, ehkä niitä kuitenkin tulee käytettyä. Lanka on ainakin suloisen pehmeää.

Talvi on tullut ainakin hetkellisesti tänne etelärannikolle. Kesäkukat ennätin juuri ja juuri ottaa pois piharuukuista keskiviikkoiltana ja laittaa callunat tilalle, havut puuttuvat vielä. Ikkunalaudan laatikoissa kukkivat vieläkin neilikat, ne jätin paikalleen. Sitkeitä ovat ihanat. 

 Nyt minä jatkan miehen villapaidan neulomista. Hihat on jo erotettu, joten vuorossa helppoa vartalon tikutusta.

Mukavaa ja valoisaa viikonloppua sinulle!

 Toivottelee
Hepsi

4 kommenttia:

  1. Miulla kanssa vähän samat fiilikset, hieman oli monimutkaiset tehdä, mutta tulipa tehtyä! (: Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kauniit mysteerit. Aavistuksen huonosti istuu minunkin sukat mutta olihan näitä mielenkiintoista neuloa.

    VastaaPoista
  3. Hauskat ja lämpimän näköiset sukat.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)