tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäiväsukat

Osallistuinpa sitten minäkin ensimmäistä kertaa erittäin suosittuun KAL-neulontaan (Knit-a-Long eli neulotaan yhdessä samaa mallia), mutta en varmasti viimeistä kertaa.

https://c1.staticflickr.com/3/2255/32046708033_8aa323de3b_z.jpg
Malli: Ystävänpäiväsukat 2017,Niina Laitinen, Ravelryssa
Lanka:
Novita Nalle, värit 160 farkku, 4859 v.sin. ja
278 oranssi,
260 m/100g, 75% villa, 25% nylon
Puikot
:
pyöröt nro 3

Koko: 40
Menekki: 187 g

Varresta varpaisiin ohjeen mukaan

https://c2.staticflickr.com/4/3787/32861436985_e01f656852_c.jpg
 Tämä kalistelu oli siis suositun Niina Laitisen järjestämä. Näitä on ollut monesti ennenkin, ja mallit ovat olleet todella kauniita. Olen niitä aina ihastellut, mutta vasta nyt innostuin mukaan. Yhteisneulonta aloitettiin tammikuun 20. päivä, ja joka päivä Niina julkaisi Facebook-sivulla osan ohjeesta. Minä aloitin pari päivää myöhässä ja olin reilun viikon päästä ainakin viisi tai jopa kuusi päivää jäljessä. Toissa viikonloppuna sitten kirin toiset kiinni ja sain sukat valmiiksi ihan oikeassa aikataulussa eli 9. päivä tätä kuuta. 

https://c2.staticflickr.com/4/3936/32861430385_4a5d02d3fd_c.jpg
 Ohjeessa suosituslankana oli Novita Nalle, jota minunkin oli siis kätköistäni kaivettava. Olisi minulla ollut muitakin sopivia, mutta ei tarpeeksi ainakaan pohjalangaksi. En ole mitenkään ihmeemmin Novita-lankojen ystävä, koska minusta niiden laatu on heikentynyt viime vuosina aika tavalla. Nyt vain toivon että Nalle kestää näissä sukissa ainakin kohtuullisesti. Sukkien värit valikoituivat siis ihan sen mukaan, mitä minulla sattui riittävästi olemaan ja mitkä sävyt sattuivat yhteen ja erottuivat toisistaan riittävästi. Ihan mukavasti valinta mielestäni onnistui.

https://c1.staticflickr.com/3/2743/32046679873_4bc9ee62c1_b.jpg
 Kantapään vahvistettu neule tehtiin jännästi erilailla kuin yleensä. Lanka jätettiinkin työn eteen oikealle puolelle, kun silmukka nostettiin neulomatta. Ihan hauskaa pintaa saatiin näin aikaan. Kirjoneulekuvioissa neulottiin muutamilla kerroksilla kaikilla kolmella värillä. Alussa teinkin näin, mutta sitten lopulta jätin sen kolmannen värin pois enkä sitten silmukoinutkaan niitä yksittäisiä silmukoita jälkeenpäin. Minusta kuviot ovat kauniita noinkin.
https://c1.staticflickr.com/1/469/32820432506_a73880fbae_c.jpg

 Pari muutakin muokkausta tein. Varrensuihin oli tarkoitus neuloa pitsineulosta. Vaihdoin sen tavalliseen joustinneuleeseen, koska tuosta pitsisestä tuli niin löysä, että en siitä tykännyt. Loin myös alussa vähemmän silmukoita ja lisäsin niitä sitten joustimen jälkeen. Nyt sukat pysyvät hyvin ylhäällä. Kärkeen jouduin keksimään yhden kirjoneulekuvion lisää ja vähän jatkamaan edellistä, jotta sain teristä tarpeeksi pitkät

https://c1.staticflickr.com/3/2885/32708001442_b29ccd2c7d_c.jpg
 Olen tähän sukkapariin vallan tyytyväinen kaikkine sydämineen ja muine ihanine kuvioineen. Kirjoneuleen neulominenkin miellyttää aina vaan yhä enemmän. Kiitos Niinalle ihanasta ohjeesta! Seuraavan kalistelun hän on luvannut pääsiäiseksi, siinä aion olla taas mukana. Sitä ennen pitää ehkä aloittaa yksi suurempi neule. Mies on jo jonkun aikaa puhunut villapaidasta, jota en vieläkään ole hänelle neulonut. Kai se sitten pitää neuloa, kun vain mieluinen ohje löytyisi...

Ystävänpäiväillan terkuin,
Hepsi
 

16 kommenttia:

 1. Väriyhdistelmä on minustakin onnistunut :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä tosi nätit sukat <3 Tykkäsin hirmusti tästä kantapäästä, siitä tuli jotenkin tosi ryhdikäs. Toisin kuin just siitä resorista, jonka onneton jätin sen ohjeen mukaiseksi. Nätti resori, mutta niin löysä. Onneksi noi sukat pysyy ylhäällä leggareitten kanssa ilman resoria, mutta kyllähän se vähän siinä löpsöttää.

  Ja oli kiva KAL, tämä taisi villitä ihan eniten ikinä ihmisiä neulomaan. Hauska oli seurata noiden lankakassien ostajien kommentteja, mitä alkon myyjät olivat sanoneet tai sitä, miten lankakaupoista loppui langanohjaimet. Minäkin aion ne pääsiäissukat tehdä, nähdään siinä KALissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oli kiva KAL, ja kyllä mullakin se Alkon pullokassi oli käytössä. Mies sen kävi mulle ostamassa. =)

   Poista
 3. Onpa hienot sukat, samoin kuin ne tähtitaivaat! :)

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat, niissä on ollut työtä!

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat. Minulla on ollut kahdet Nallesta neulotut sukat koko talven käytössä. Vaikka olen kanta-astuja hyvin ovat kestäneet eikä ole nyppääntyneetkään. Koneessa nurin päin villapesulla pesty useita kertoja.
  Toivottavasti lankasi kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka! Kiva kuulla, että ainakin sinun Nalle-sukkasi ovat kestäneet. Ja kiitos vinkistä nurinpäin pesemisestä, tuota en ole hoksannut. :)

   Poista
 6. Upeat, tämä on tosi kivannäköinen malli :)

  VastaaPoista
 7. Tulipa hienot ystävänpäiväsukat ja kiva väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista
 8. Ihailin jo Ravelryssä sukkiasi. Tosi kauniit! Miekin meinasin neuloa ne, mutten sitten löytänyt sopivaa lankaa, kun en uskaltautunut Novitasta neulomaan.
  Leppoisaa lomaa!!!

  VastaaPoista
 9. Vitsi miten kiva väriyhdistelmä näissä sun Ystiksissä. (:

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)