sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Nyt ne vuoden viimeiset ja myös yhdet, nyt jo entiset

Tässä nyt sitten ne sukat, jotka neuloin lahjaksi saadusta langasta ja tietysti ihan minulle itselleni.

https://c2.staticflickr.com/2/1564/24127856905_93b0d8cc86_b.jpg
Malli: Kerrosrivinousua omin nuotein, Ravelryssa
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi,
väri 28335,
260 m/100g,
75% villa, 25% nylon
Puikot
:
pyöröt nro 2,75
Koko:
39-40
Menekki: 95 g
Aloitettu varpaista 9 silmukalla, 56 s

https://c2.staticflickr.com/6/5809/24101762206_cdb9f6e064_c.jpg
En ihan perussukkia viitsinyt tästä langasta neuloa, joten ajattelin kokeilla tätä kerrosrivinousua. Nimi on kyllä minusta jotenkin hassu. Mallineulehan on sellainen, että kahdella kerroksella otetaan 1 silmukka neulomatta, neulotaan 2 oikein ja joka kolmas kerros neulotaan kaikki oikein.

https://c2.staticflickr.com/2/1443/23760050059_8899e4a835_c.jpg
 Tällä kertaa otin tuon silmukan nurin neulomatta, lanka puikon takana. Silloin nuo nostetut silmukat muodostavat kauniin ketjun. Tykkään! Oikein mukavan langan osasi oppilaani minulle valita. Aion laittaa nämä sukat jalkaani heti torstaina, kun työt taas alkavat. Värikin on oikein pirteä, ja sekin ilahduttaa, että tätä lankaa taitaa saada paikallisesta lankakaupasta eli Maijukasta. Olen Mellanraggia ennenkin neulonut, mutta en aiemmin vielä itselleni. Miehelleni sen sijaan olen saman valmistajan paksummasta versiosta Raggista sukat tehnyt, ja ne sukat ovat kestäneet hyvin. Samoin ei voi sanoa näistä murheenkryyneistä, joista olen aiemminkin kertonut.

https://c2.staticflickr.com/6/5664/24127803185_01c19548d6_b.jpg
Lankana siis virolainen Any. Olen jo kerran näitä sukkia parsinut, ja nyt joulua touhutessani sukat suorastaan räjähtivät käsiini eikun varpaisiini. Sukat ovat valmistuneet melkein tasan vuosi sitten ja nyt jo ne pääsivät sukkien taivaaseen tai luultavimmin siihen toiseen paikkaan. Ei siis ensinkään hyvä sukkalanka, tai sitten vaan tässä erässä oli jotain pahasti vialla.

Seuraavalla kerralla viime vuoden kootut tekoset. Siihen asti heippa!

Hepsi
 

6 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Toi on helppo pikku juttu tehdä perussukkaan tuo kerrosrivinousu ja heti on sukka paljon jännemmän näköinen. Taidan pistää vinkin korvan taakse seuraavia perussukkia varten.

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia on puikoiltasi pudonnut. Sekä edellisen postauksen siniset että etenkin nämä punasävyiset.

  VastaaPoista
 3. En ole vielä opetellut varpaista aloittamista kun arastelen sen kantapään tekoa. Sinulla näyttää näissä ja edellisissä olevan hyvän näköinen ja toimiva kantapää. Onkohan tuohon malliin ohjetta jossain netissä tai kirjassa (kirjan voin lainata kirjastosta). Olishan tuommoinen varpaista aloitus muuten niin kätevää. Hienoja sukkia sinulta kyllä valmistuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude! Jos katsot tuon linkin omin nuotein eli http://hepsi.vuodatus.net/lue/2012/09/riemunkirjavaa-perunalaariin-gaudy-socks-to-sock-harvest , niin siellä olen selittänyt, miten tuon kantapään neulon. Tai yleensä sukat kaikkinensa. Kantapään käännöksissä olen jo pitkään käyttänyt "varjosilmukkatekniikkaa".Toivottavasti tästä oli apua. ;)

   Poista
 4. Kauniit sukat. Kyllä oppilaasi on iloinen kun laitat sukat torstaina jalkaan.
  Minulla on kolme kerää Anya otettu lapasia varten aikoinaan. Lapaset siitä varmaan siis kannataa tehdä ja unohtaa sukkien neulominen.
  Nautinnollisia lomapäiviä sinulle vielä alkuviikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Niin minäkin uskon, että hän on iloinen.
   Juu suosittelen Anya lapasiin, tykkään langasta muuten kovasti. Harmi että ei kestä sukissa.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)