lauantai 2. marraskuuta 2013

Huh, ehdinpäs!

Mutta aika tiukoille meni. Sukat valmistuivat torstaina, Sukkasadon viimeisenä päivänä kymmentä minuuttia vaille puoliyön. Siis viimeinen paalini Heinälatoon. Kovin ahkera sadonkorjaaja en tänä vuonna ollut, vain 5 paria sain aikaiseksi.

http://farm6.staticflickr.com/5546/10623355684_3859dc4f45_c.jpg

 Malli: omat nuotit, Ravelryssa
Lanka: Garnstudio DROPS Fabel, väri 912 
75% villa, 25% nylon, 50g/205m
Puikot: Hiya Hiya teräspyöröt nro 2,25
Koko: 39-40
Menekki: 85 g
Aloitettu varpaista 11 s, 11+11=22 s -> 31+31 s=62 s
12.5 cm neulottu ennen kiilaa
Lisäyksiä 14x2 s, 7 s keskellä
Vahvistettu neule aloitettu samaan aikaan lisäysten kanssa
Varrensuun joustin 60 s

http://farm4.staticflickr.com/3771/10623353394_62b96104e0_b.jpg

 Tykkään neuloa Fabelia, mutta taas kerran näissä kahdessa kerässä meni värijuoksut eri päin. Toinen kerä olisi siis pitänyt aloittaa päältä, kun ekan aloitin sisältä. No en sitä silloin hoksannut, vaikka en löytänyt samaa kohtaa aloitukseen kuin ekassa sukassa. Näissä kerissä on myös ihan selvä sävyero, vaikka ovat samaa värjäyserää. Tuo tummanruskea raita on toisessa selkeästi paksumpi ja tummempi. No ei se minua haittaa, ja minulle nämä sukat jäävätkin.

http://farm4.staticflickr.com/3665/10623594613_3f99264a0e_b.jpg

Ihan loppuun en viitsinyt lankaa neuloa, kun en ihan niin pitkävartisia sukkia halunnut. Varsi on kuitenkin niin pitkä, että pysyy hyvin pitkisten päällä. Alkaa taas olla aika, kun pitää sellaiset päälleen pukea, jotta tarkenee.

Taidan tarvita lisääkin uusia sukkia, kun alkavat vanhat mennä rikki. Vallan kauhistuin, kun huomasin lempisukkieni kantapäiden ihan hapertuneen. Ajattelin, että näinkö nopeasti. No, itse asiassa sukat ovat valmistuneet 1.1.2010 ja olleet ahkerassa käytössä. Kai tuo reilu 3½ vuotta on ihan hyvä ikä villasukille. Aika kestävää lankaa tuo Pallas on.

Eilen kävimme katsomassa Haminan teatterin ensi-illan "Vaimoni on toista maata". Tykkäsin kovasti, joten suosittelen. Menkää ihmeessä katsomaan, jos suinkin pääsette ja komediasta pidätte. Ette pety!

http://farm4.staticflickr.com/3801/10513786325_166a31e20e_b.jpg

 Tunnelmallista pyhäinpäivää juuri Sinulle!

Toivottelee

Hepsi

12 kommenttia:

 1. Ihan hyvin on lempisukkasi kestäneet ja kiva tietää, että tuo lanka on kestävää.
  Jahas, alkaakos sitten lapasten neulominen?
  Mukavaa marraskuuta Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Pyhäinpäivää Sinullekin. Kauniin värinen lanka sukissasi.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä onkin selvä väriero samassa värjäyserässä - vaikken sitä olisi kyllä huomannut, jos et olisi maininnut. :o) Lanka on aivan ihanan väristä, tuosta saisi vaikka tosi upean neulepaidan!

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat.

  Hyvää pyhäinpäivää ja leppoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Vahvasti syksyiset sukat.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! Dropsin sivuilla on selitetty tuo, miksi samassakin värjäyserässä voi olla voimakkaita sävyeroja Fabel-langassa, se liittyi jotenkin siihen käytettyyn värjäystekniikkaan. Periaatteessa siis samassakin kerässä voi olla niitä sävyeroja, nyt ne ovat sattuneet sinulla vaan eri keriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään tähän vielä lainauksen Dropsilta:

   "Printtivärit on värjätty ”fancy dyeing” kutsutulla tekniikalla, joka eroaa muista värjäystekniikoista siten, että sekä kuvioissa että sävyissä esiintyy pieniä eroavaisuuksia. Tämä ei johdu virheestä, vaan kuuluu langan ominaisuuksiin.

   Värikartan kuvat näyttävät langan raidoitusta pienessä neuleessa, kuten sukissa. Raidoitus vaihtelee vaatteen suuruudesta riippuen. Saman värierän sävyissä ja kuvioissa voi esiintyä pieniä eroavaisuuksia."

   http://garnstudio.com/lang/fi/visgarn.php?garn=Fabel

   Poista
  2. Kiitos Mari selvennyksestä! =)

   Poista
 7. Kauniita neuleita olet taas saanut aikaiseksi. Selasin tuonne alaspäin ja ihastelin. Aina jää jotain mieleenkin, mitä voi itselle soveltaa.

  VastaaPoista
 8. Joka kerta kun olen neulonut fabelista, olen joutunut aloittamaan toisen kerän sisältä ja toisen ulkoa, että olen saanut värit täsmäämään. Vaikka ostaessa yritän etsiä kaksi samanväristä kerää. Ärsyttää kun ei pääse heti aloittamaan neulomista, vaan joutuu tekemään hirveät esivalmistelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä harmittavaa! Toivottavasti ei seuraavilla kerroilla käy enää noin. =)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)