torstai 5. syyskuuta 2013

Saumattomat tossut

Taas valmistui yhdet tossut, mutta näitä muokkasin omaan tyyliin sopiviksi eli näissä ei ole sauman saumaa. Niinhän minä tykkään kaikki neuleeni tehdä. =)
 Malli: Lindan-tossut, Mielitty, Ravelryssa
Lanka: Novita 7 veljestä, värit violetti ja harmaa
75% villa, 25% nylon, 150g/300m
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 3
Koko: 38
Menekki: 82 g
Pohja 52 s, varressa 48 s
 Malli on siis sama tuttu kuin edellisissäkin tossuissa, mutta nämä aloitin kuten kärjestä aloitetut sukatkin ja neuloin pohjan pyöröneuleena. Pohjan jälkeen ei tarvinnut siis poimia silmukoita toisesta reunasta. kunhan päätin 8 silmukkaa takaosassa.
 Päällisosan jälkeen en katkaissut lankoja vaan aloitin silmukoiden poimimisen ja varren neulomisen edestä. Jäipähän pari lankaa vähemmän pääteltäväksi lopussa. Värinvaihtokohta ei erotu ensinkään, koska Mielitty neuvoi ohjeessaan vaihtamaan väriä vasta puikon toisen eli nurjan silmukan kohdalla. Sepä olikin hyvä neuvo!
 Tämän helpommaksi ei tossujen neulominen voi tulla, ei sauman saumaa ja vain 4 langanpäätä pääteltävänä. Tykkään kovasti ja olen kovasti tyytyväinen. Tuotekehittely jatkuu todennäköisesti eri kokojen muodossa. 
Saa nähdä, mitkä näistä tekemistäni tossuista päätyvät lämmittämään tätini jalkoja lauantaina Seinäjoella. Ensin tallennan ne kuitenkin Sukkasadon Heinälatoon.
Kiitos jälleen ilahduttavista kommenteistanne ja oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!
Toivottelee 
Hepsi

17 kommenttia:

 1. Kauniit ja näyttää sellaisilta jotka on jaloissa "kotoisat" :)

  VastaaPoista
 2. Tätä mallia on kyllä kokeiltava. Yöllä jo veti niin kovasti suonta jalasta, että on aika ruveta käyttämään taas yö-tossuja :) Syksy on näköjään saapunut .

  VastaaPoista
 3. näppärän kuuloinen ohje! Ja kun on vartta niin pysyypi jallassa varmaan mukavasti.

  VastaaPoista
 4. Mainio keksintö ilman saumoja! Enpä hoksannut aloittaessani kolmansia, sen sijaan tein sauman pohjaan (ei hyvä). Tossuillaan!

  VastaaPoista
 5. Tekisi mieleni kokeilla näitä tossuja saumattomana. Mutta en ole ollenkaan varma osaisinko.Voisitko kirjoittaa ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti osaat! En oikein arvaa kunnon ohjetta kirjoittaa, koska malli on Mielityn. Mutta kun seuraat hänen ohjettaan ja noita minun muokkauksiani, niin onnistut varmasti. Kysy reilusti, jos jossain kohtaa tulee ongelmia. =)

   Poista
  2. Löytyi oikea osoitteesta http://mielitty.com/blogi/wp-content/uploads/2013/07/Lindan-tossut-versio-2.pdf , joka oli päivitetty 2.versioksi. Hepsi, siun linkki ei toimi.

   Poista
  3. Kiitos Heiska! Korjasin linkit oikeiksi eli nyt ne taas toimii. Oli tuo osoite vaihtunut näköjään, kun Mielitty päivitti ohjeensa. =)

   Poista
 6. Nätit tossut ja ilman saumoja kuulostaa kovin kiinnostavalta:)

  VastaaPoista
 7. hyvän näköiset tossut ja varmasti mukavat käytössä!

  VastaaPoista
 8. Mainion näköiset tossut! Taidan minäkin tehdä, tällä saumattomalla tavalla.

  -Maria

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos, kun oelt miettinyt tämän jo valmiiksi minulle, siis miten Mielityn ohjeen voi muuntaa ilman saumoja tehtäväksi. Just sain ensimmäiset Lindan tossut valmiiksi ja tuskailin niiden muutaman sentin mittaisten saumojen ompelua. Ja päätin siinä, että pitää kehitellä mallia niin, että säästyy saumojen ompelulta. Tunnestihan googlettamalla löytää mitä vaan ja niin kävi nytkin. ;) Nyt rupeankin pähkäilermään sinun tapaasi tehdä ne. :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi! =)