sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Hepsin kauluriIhan vaan tuli mieleen, että pakko neuloa kauluri, ihan niinkuin välipalaksi. Perjantaina illalla aloitin ja eilen se valmistui. Tänään kuitenkin purkasin ensimmäisen reunayritelmän ja neuloin sen uudestaan . Nyt olen tyytyväinen.


Malli: Oma, 2 o, 2 n ja sileä neule
Lanka: Schachenmayer Bambino Ull ruskea n:o 960 ja
OnLine Supersocke 100 Bambus kahta eri väriä
Puikot: n:o 4 Addin bambupyörö 80 cm
Menekki: n. 100 g
Silmukoita 92

Vähän ohjeen tynkää muistiin ja jos vaikka joku haluaa tätä mallia kokeilla.
Neuloin siis kaksinkertaisella langalla, toinen lanka Bambinoa ja toinen jämäsukkalankaa. Ensin joustinneuletta 2 o, 2 n 14 cm.
Laitoin silmukkamerkit 23 s:n välein, jatkoin sileällä neuleella ja tein lisäykset merkin molemmin puolin joka toisella kerroksella niin, että lisäsin yhden, neuloin yhden oikein, siirsin merkin, neuloin yhden oikein ja lisäsin yhden. Olipa hankalasti selitetty!
Neuloin näin lisäten n. 10 cm.
Neuloin joustinneuletta 2 o, 2 n  2 krs lisäämättä enää silmukoita ja päättelin melko napakasti.
Lopuksi vähän silitysraudalla painelin reunaa ja sovitin.

Tässä vielä mallina tyttären tekemä nallukka, kun en muita malleja saanut tällä kertaa nakitettua.Näin saa hyvin käytettyä jämäsukkalangat ja muutkin kutittamattomat. Kaipa kaulureille aina käyttöä löytyy vaihteluksi huiveille. Toinen on jo tulossa.

Nyt täytyi minunkin opetella linkittämään kuvat Flickr:stä, koska ekaa kertaa Vuodatuksen kuvagalleria oli ihan jumissa. Toimiihan tuo näinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi! =)